Formeel gastouder worden in Alkmaar, Bergen of Schoorl kan officieel geregeld worden via registratie bij Parento Gastouderbureau.

Gastouder bij Parento

Parento Gastouderbureau is, net als de opvang van haar gastouders, kleinschalig en vindt dat bemiddeling en begeleiding van gastouderopvang helder en goed moet zijn. Daarom staat persoonlijk contact en deskundige begeleiding bij ons voorop.

Geregistreerd gastouder worden

Als je graag kinderen wilt opvangen kun je je aanmelden bij Parento. Wij leren je graag kennen en informeren je vrijblijvend over alle zaken waar je aan moet denken als je formeel gastouder wilt worden. Als gastouder heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoe je van elke dag weer een leuke dag maakt met de kinderen!

Eerste afspraak
De eerste, vrijblijvende afspraak is bij de gastouder. Tijdens dit gesprek maken we kennis en vertellen we wat wij als gastouderbureau zoal doen. Een belangrijk aspect is hierbij ook de kindveiligheid van de woning. We kijken hierbij of de opvangsituatie voldoet aan de wettelijke eisen. De overige kwaliteitseisen worden doorgenomen en de financiële kant wordt toegelicht.

Vervolg afspraak
Parento kan ouders introduceren en/of de gastouder draagt zelf ouders aan. Vervolgstap is een koppelingsgesprek. Hierin worden wederzijdse verwachtingen besproken. Afhankelijk van hoe dit verloopt en of de ouders en gastouder al bekend met elkaar waren, kan er administratief ook al iets worden afgehandeld.

 

Als gastouder bied je verantwoorde opvang voor kinderen in een huiselijke omgeving. Bij jou thuis of in het huis bij de ouder.
Als gastouder heb je een boeiende baan. Deze vorm van kinderopvang biedt je alle vrijheid en je krijgt via Parento deskundige begeleiding.

Professionalisering

Parento voorziet in begeleiding en bemiddeling. Wij houden contact met ouder en gastouder door een halfjaarlijks bezoek aan de woning van opvang. Daarbij kijken we naar de veiligheid en gezondheid in de opvang en houden een uitgebreid evaluatiegesprek met de gastouder en ouder .

Gastouders hebben via Parento de mogelijkheid om kosteloos hun EHBO kennis up-to-date te houden en diverse relevante thema-avonden bij te wonen. Daarnaast komt ieder kwartaal een nieuwsbrief uit met interessante informatie voor ouders en gastouders. Het boek 'How2talk2kids - Effectief communiceren met Kinderen' wordt aangeboden aan alle gastouders.