Deze periode vraagt iedereen op zijn of haar manier om mee te denken. Doe je mee met deze actie?!- zie ook bijlage

1 en 2 mei worden rugzakjes met speelgoed verzameld bij jou in de buurt voor kinderen die veel meer te leiden hebben onder de coronamaatregelen, namelijk in de vluchtelingenkampen

because we carry extra info klink op deze link voor de bijlage

Because we carry

Bijgaande actie voor komende week – zie bijlage – vind ik namelijk een heel mooi voorbeeld van meedenken om de ander en het leuke is dat jij dat ook kan doen (eventueel met je kind) !!

In heel Nederland (o.a. Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Castricum etc) –  worden rugzakjes verzameld voor de gevluchte kinderen die leven in kamp Moria op Lesbos.

–  Grappig: ik zie nu dat een van de inzamelaars een ouder is die in het verleden ook gastouderopvang heeft genoten via Parento! –

Deze actie is zo hard nodig. De Corona tijd is voor deze kinderen echt extreem saai. Waar wij met onze kinderen rondom de tafel op de iPad en met Zoom-calls thuis gewoon doorleren en met het speelgoed dat onze kinderen hebben zich redelijk vermaken in en om het huis, is deze tijd in het kamp vooral voor deze kinderen echt oersaai en onmogelijk. Kinderen moeten in hun tent blijven waar echt niks te doen is. Naar school gaan was al geen optie, buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes en glijden van de berg in een kratje dit alles mag nu zelfs niet meer door Corona. Iedereen moet in zijn tent zitten. Hoe fijn is het dan om een mooie, gave rugzak (heb je deze niet; dan heeft bijvoorbeeld Decathlon voor  3,- een rugzakje) te krijgen met 4 à 5 speeltjes er in, waar je ook nog wat van kunt leren. Want alle kinderen over de hele wereld willen zich ontwikkelen. En de ontwikkeling van kinderen mag nooit stilstaan door een onverschillig beleid van grote mensen. Tijd voor liefdevolle hulp. Zie link boven dit artikel voor de bijlage voor praktische en belangrijke info. Inleverdata rugzakjes 1 of 2 mei a.s. Lukt het eventueel niet om zelf een rugzak te brengen, dan kun je ze ook verzenden en worden de zendkosten vergoed of kun je ook een bedrag via de website doneren en daarmee kan de organisatie zelf nog meer rugzakjes verzorgen!

Website: www.becausewecarry.org

 

Behoefte aan andere leuke (thuis) activiteiten met je (gast)kinderen? De website www.kidsproof.nl biedt enorm veel leuke ideeën!

Met o.a. leuke tips om  de meivakantie thuis te vieren/ thuis leuke dingen te doen met de kinderen..

 

Because we carry